YouSee skruer op for internettet for 400.000 danskere

yousee_case_0

Samtlige bredbåndskunder i landets største kabel-TV-selskab fik fra tirsdag hævet deres internethastighed til mindst 50 megabit i sekundet uden ekstrapris. Det er faktisk med til at holde på TV-kunderne.
Våbenkapløbet om de danske internetkunder begynder efter en længere hvileperiode igen, når Danmarks største kabel-TV-selskab, det TDC-ejede YouSee, fra tirsdag morgen hæver alle 400.000 kunders bredbåndshastighed, så minimumsfarten fremover er på 50 megabit i sekundet. Og flere tiltag er på vej.
»To tredjedele af kunderne vil fra tirsdag være opgraderet til den højere hastighed. Prisen forbliver uændret. I de næste uger kommer den sidste tredjedel til, så vi gerne skal være færdige i begyndelsen af juni. Ved udgangen af i år vil alle YouSee-kunder kunne købe 300 megabitforbindelser, og i løbet af en kortere årrække – formentlig med start hos udvalgte kunder i andet halvår 2016 – vil vi kunne tilbyde symmetriske gigabitforbindelser, altså med en gigabit i sekundet både ind i og ud ad huset,« forklarer René Brøchner, direktør for YouSee.
Stofa: Højst tre TV-leverandører i Danmark
TV over nettet presser på
De, der lige nu har en 40-megabitforbindelse, bliver hævet til 100 megabit – eller »superbredbånd«, som TDC kalder det – til samme pris. Omkring 70.000 YouSee-kunder skal først have deres to-tre år gamle bredbåndsmodem udskiftet, før de kan bruge de nye hastigheder, som de under alle omstændigheder nu får.
Hastigheden ud ad huset sættes også op, så den bliver på mindst ti megabit i sekundet, men jo større abonnement man har, jo højere bliver upload-hastigheden.
I gennemsnit vokser den mængde data, som danskerne henter over internetforbindelsen, med 40 procent om året. En YouSee-kunde forbruger omkring 75 gigabyte data om måneden, og i takt med at vi også bruger internetforbindelsen til at se TV på trådløst derhjemme på en tavle-PC eller sågar en mobiltelefon, vokser dataforbruget og behovet for højere hastigheder, om end YouSee-direktøren medgiver, at der lige nu ikke er så mange, der har brug for de helt høje hastigheder.
»Omvendt vil vi gerne sende signalet, at vor infrastruktur kan alt, hvad man skal bruge i dag, og hvad der er brug for i de næste mange, mange år,« siger René Brøchner.
Prisen på TV-pakker er eksploderet
Han lægger ikke skjul på, at de generelt højere hastigheder skal være med til at holde på kunderne. YouSee mistede i seneste kvartal 27.000 TV-kunder, og flere og flere siger den store TV-pakke op for at vælge en mindre, eventuelt suppleret med forskellige net-TV- og net-filmabonnementer à la TV 2 Play, Viasat Play og Netflix.
Med til at holde fast
»Vi ved, at TV-kunder, der også har bredbånd, har et 40 procent lavere frafald end TV-kunder uden bredbånd. Hvis man er glad for sin bredbåndsforbindelse, er man mere tilbøjelig til at blive som TV-kunde. Derfor har vi valgt at gå massivt mere offensivt til værks, end vi har gjort længe,« forklarer YouSee-direktøren, som på tests, som YouSee har kørt siden sommeren 2014, har kunnet se, at de højere hastigheder fastholder kunder.
USA løber tør for Internet til sommer
Oveni har YouSee held med også at sælge mobilabonnementer til kunderne. TDC købte i 2011 det rebelske mobilselskab Onfone, som i dag hedder YouSee Mobil og har 10.000 flere mobilkunder, end Onfone nogensinde har haft, og YouSee Mobil har de seneste måneder hentet 5.000 nye kunder hver måned – dog også andre steder fra TDC-koncernen. Halvdelen af Onfone-kunderne havde dengang ikke andre YouSee-produkter. Nu er det under en tredjedel.
Regeringen har som mål, at alle danskere i 2020 skal kunne købe en internetforbindelse på mindst 100 megabit ind i huset og mindst 30 megabit ud ad huset, uanset hvor i landet de bor og arbejder. Det kan være gennem fastnettet, fibernettet, kabel-TV-nettet eller mobilnettet.

Samsungs Galaxy S6-modeller flopper

8994959-wdqawd

Samsungs to flagskibe svigtes af kunderne, der vælger konkurrerende eller billigere mærker.
Det gør ondt på Samsung, at de ikke længere er de eneste, der sælger telefoner med store skærme. Ifølge det sydkoreanske nyhedsburea Yonghap har Samsung nemlig kun skippet 10 millioner Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge-enheder afsted til butikkerne den første måned - og det er mindre end selv Galaxy S5, der blev betegnet som lidt af et flop. Samsung leverede 11 millioner S5-modeller den første måned, da den kom på markedet, skriver Business Insider.
Analytikere, deriblandt investeringsbanken Oppenheimer, siger at Samsungs udfordringer skyldes forkert strategi. Samsung Galaxy S6-modellerne er pakket ind i glas og metal og der er skruet ned for de unikke funktioner, som tidligere har været kendetegnende for Galaxy-modellerne. Samtidig er Galaxy S6-modellerne relativt højt prissat. Der er med andre ord ikke noget, der adskiller Galaxy-modellerne fra de øvrige mærker på markedet. Samtidig er der meget lidt incitament til at opdatere for ejere af tidligere Galaxy-modeller.
Både Samsung Galaxy S6 og S6 Edge har ellers fået fantastiske modtagelser af anmelderne. Hos iNPUT blev den kaldt "markedets bedste telefon" og fik en score på 8,7 ud af 10.
Læs testen hos iNPUT her.
Det er primært de kinesiske marked, der volder Samsung problemer. Kina har historisk været et stort marked på Samsung, men i øjeblikket får de hård konkurrence. Ikke alene fra en række konkurrenter som f.eks. Xiaomi og Huawei, der sælger markant billigere Android-modeller, der kan stort set det samme, men også fra Apples iPhone 6, der er blevet en kolossal succes i Kina. Apple har i de sidste to kvartaler sat rekorder i salget af iPhones - siden iPhone 6 blev lanceret.
Ifølge de seneste regnskaber fra Samsung faldt koreanernes indtjening med 30 procent i forhold til samme periode sidste år - og det skyldes primært svigtende salg af smartphones.
Det er vigtigt at understrege, at de 10 millioner enheder, der tales om, er enheder, der er sendt til butikker. Hvor mange af dem, der rent faktisk er blevet solgt vides ikke.
Du kan læse mere om ny teknologi, hvis du henter magasinet iNPUT - det er 100 procent gratis til tablets og telefoner.
Her til
iOS og her til Android.

Trick: Få et Apple Watch i guld til under en tusindlap

9043500-apple-watch-guld-1
For under en tusindlap kan du omdanne dit Apple Watch af stål til guld-udgaven. Hjemme i køkkenet.
Går du og drømmer om et 70.000 kroners Apple Watch i guld uden de store summer på lommen, så er der hjælp at hente i et nyt Kickstarter-projekt. Kemikeren Eric Knoll har lavet
gør-det-selv-sættet, der omdanner en noget billigere rustfri-stål-udgave af Apple Watch til guldmodellen hjemme på køkkenbordet.
Sættet indeholder tre forskellige stoffer, som skal påføres i en bestemt rækkefølge. Og det er ikke bare maling; ved hjælp af en elektro-kemisk proces bindes de guldfarvede atomer til urets metaloverflade. Ikke engang trænede øjne vil kunne se forskel på den ægte vare og Midas Touch-udgaven. Sættet har endda den fordel, at guldet kan "genopfriskes", når det begynder at slides af. Du kan endda gå tilbage til den originale ståludgave hvis du en dag skulle fortryde guldfarven.
I øjeblikket virker sættet kun med ståludgaven af Apple Watch, men Eric Knoll arbejder på en udgave, der virker med den endnu billigere Sport-model, der er lavet af aluminium.
The Midas Touch-sættet kan forudbestilles
her. Projektet har allerede overgået det økonomiske mål - og det forventes at blive sendt ud i starten af august måned.
Se en videodemonstration af processen hos iNPUT.

Udvid din iPhone eller Samsung med nye funktioner

8983482-telefon

Med Nexpaq kan du udvide din nuværende smartphone med nye funktioner - bedre kamera, større batteri, kortlæser. Valget er dit.

Google har gennem flere år bakset med Project Ara; en mobiltelefon, der kan sættes sammen af moduler, der kan opdateres uafhængigt af hinanden. Tyske Nexpaq har en anden tilgang, der kan udvide din smartphone med ekstra batterilevetid, et bedre kamera, SD-kortlæser eller et termometer - ja, kun fantasien sætter grænsen. Nexpaqs løsning er en case med plads til seks moduler - og da det er en case, kan den i teorien laves til alle telefoner - iPhone, Samsung, LG, Sony ...
Nexpaq har på bare en uge samlet mere end fire gange det ønskede beløb ind via crowdfunding på
Kickstarter.
Telefon sættes i Nexpaq, der er udstyret med et 1.000 mAh batteri, der giver ekstra næring til telefonen - og til modulerne. Der er 12 forskellige moduler på bedding, deriblandt et endnu større batteri, en højttaler, en SD-kortlæser, et 64GB flash-drev, et termometer og et modul der analyserer ånde.
Der er ideer til flere moduler og folkene bag Nexpaq håber også, at tredjeparts-udviklere vil kaste sig over platformen.
Alle moduler er platformsuafhængige, så de kan bruges på både iPhone og Samsung-telefoner. De betjenes via en app på telefonen. Ved lanceringen er Nexpaq kun kompatibel med iPhone 6, Samsung Galaxy S6 Edge og Samsung Galaxy S5, men holdet bag Nexpaq forventer at lancere flere modeller i fremtiden.
En startpakke med case og fire moduler vil koste omkring tusind kroner, når den rammer butikkerne i løbet af januar 2016. Yderligere moduler vil koste mellem 100 og 200 kroner, meldes det.
Se en introduktionsvideo hos
iNPUT.
Du kan læse mere om ny teknologi, hvis du henter magasinet iNPUT - det er 100 procent gratis til tablets og telefoner.
Her til
iOS og her til Android.

iOS 9 er rigtigt godt nyt for dig med en ældre iPhone

9041647-iphone-3
Apple optimerer deres software så den også kan køre på ældre enheder.
Hvis du er typen, der ejer en ældre iPhone eller iPad, bliver du formentlig rigtigt glad for den nye iOS 9 som Apple lancerer om et par uger ved deres WWDC i San Fransisco. Ikke bare lader Apple de gamle enheder køre iOS9 – de har gjort en indsats for, at softwaren kører bedre end iOS8, som var en ret stor skuffelse for ejere af eksempelvis iPhone 4S; softwaren blev langsommere end den var på iOS 7, og batterilevetiden blev dårligere.
Mangler features
Det skal dog ikke være rosenrødt alt sammen, for har du en “gammel” enhed kan du godt indstille dig på, at nogle features ikke virker på den. Det kan både være fordi der simpelthen mangler en specifik hardwarefunktion (eksempelvis har ældre iPhones ikke NFC, så Apple Pay kommer aldrig til iPhone 4S, 5 eller 5S). Men der kan også være funktioner, der bliver droppet fordi telefonen ikke er hurtig nok til at den kan afvikle funktionen.